چه چیزی باعث خارش ما می شود؟

چه چیزی باعث خارش ما می شود؟

خارش می تواند به دلایل مختلفی از جمله آلرژی، نیش حشرات، خشکی پوست یا دیگر بیماریها ایجاد شود.

 

در حالی که بیشتر خارش ها فقط آزاردهنده یا ناراحت کننده هستند، خاراندن بیش از حد می تواند به سد محافظ پوست شما آسیب برساند و بدن شما را در معرض میکروب ها و عفونت قرار دهد.

 

احساس خارش و درد در مغز ارتباط تنگاتنگی دارند. رفلکس درد کنار کشیدن است. رفلکس خارش، خاراندن است. این رفلکس یک واکنش محافظتی است که برای کمک به حذف انگل ها از پوست حیوانات ایجاد شده است. به همین دلیل است که حتی یک حرکت خفیف موها برای خراشیدن کافی است.

 

خارش اغلب توسط هیستامین، یک ماده شیمیایی در بدن که با پاسخ های ایمنی مرتبط است، ایجاد می شود. این باعث خارش و قرمزی می شود که با نیش حشرات، بثورات و خشکی یا آسیب پوست مشاهده می کنید.

 

هیستامین در طی واکنش های آلرژیک مانند تماس با گرده، غذا، لاتکس و داروها توسط بدن ترشح می شود.

 

انواع خارش

احساس خارش معمولاً ناشی از واکنش آلرژیک، التهاب، خشکی یا سایر آسیب های پوستی است که در درماتیت آتوپیک (اگزما)، کهیر، پسوریازیس، واکنش های دارویی، تماس با مایت و خشکی پوست دیده می شود. این نوع خارش اغلب با آنتی هیستامین ها و سایر داروهایی که واکنش ایمنی را تغییر می دهند، درمان می شود.

 

خارش نوروپاتیک در اثر آسیب به سیستم عصبی ایجاد می شود. معمولاً با احساس بی حسی و گزگز همراه است. این نوع خارش معمولاً پس از زونا، سکته مغزی یا سوختگی پوست و در نوتالژی پاراستتیکا (ناحیه ای از پوست خارش دار، معمولاً در پشت) دیده می شود و با مسکن های غیر مخدر و کپسایسین درمان می شود.

 

خارش نوروژنیک در بیماری مزمن کبد و کلیه در پاسخ به نوروپپتیدهای مخدر دیده می شود و با مسکن های مخدر و غیر مخدر درمان می شود.

 

خارش روانی در پاسخ به مواد شیمیایی سروتونین و نوراپی نفرین ایجاد می شود. این مواد شیمیایی بر استرس، افسردگی و پارازیتوز هذیانی (یک باور نادرست از آلودگی انگل) تأثیر می‌گذارند. خارش روانی با داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد روان پریشی درمان می شود.

 

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی آموزش و تجربه پیشرفته ای برای شناسایی عامل ایجاد خارش مداوم یا عود کننده و تجویز درمان دارد.

 

دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی

 

منبع

تگ (ها): پزشک آلرژی خارش خارش مزمن درمان خارش علت خارش فوق تخصص آلرژی کلینیک آلرژی مجازی مشاوره آلرژی

آخرین مطالب