سندرم سرفه مزمن چیست؟

سندرم سرفه مزمن چیست؟

علائم و تشخیص

سرفه یک علامت بسیار شایع با دلایل متعدد است که اکثر افراد در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه کرده اند. علل شایع سرفه عبارتند از عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، بیماری ریوی، نارسایی قلبی، ریفلاکس معده به مری، پریدن غذا یا سایر اجسام خارجی در گلو، عوارض جانبی برخی داروها، قرار گرفتن در معرض محرک های راه هوایی مانند دود تنباکو، آلاینده ها یا عطرها، و سرفه های عادتی. علل کمتر شایع شامل مشکلات جدی تری مانند عفونت ریوی (ذات الریه)، سرطان و شرایط نادر ریوی است. با این حال، بیشتر سرفه ها خود محدود شونده هستند و به ندرت بیش از 1 تا 2 هفته طول می کشند.

 

سندرم سرفه مزمن به سرفه‌ای اطلاق می‌شود که برای مدت زمان طولانی‌تری ادامه می‌یابد که معمولاً ۶ هفته یا بیشتر تعریف می‌شود. اغلب بیش از یک علت می تواند در افراد مبتلا به سرفه مزمن وجود داشته باشد.

 

سندرم سرفه مزمن بسته به علت(های) سرفه می تواند با علائم دیگری همراه باشد. اینها عبارتند از سوزش سر دل یا سوء هاضمه، خس خس سینه ("صداهای سوت" هنگام نفس کشیدن) یا تنگی نفس (از جمله مشکل در دم و بازدم نفس عمیق). برخی از بیماران "گرفتگی و پری قفسه سینه" را توصیف می کنند. علاوه بر این، سرفه می‌تواند با ترشح پشت حلق و همچنین احتقان و گرفتگی بینی و آبریزش بینی و عطسه همراه باشد.

 

مشاوره با فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی اولین قدم مهم در کشف علت یا علل سرفه مزمن شماست. پزشک آلرژی شما یک شرح حال دقیق می گیرد تا مشخص کند که آیا علائم مرتبط با سرفه شما هستند یا خیر. مهم است که درباره همه داروهایی که مصرف می‌کنید از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه، ویتامین‌ها، مکمل‌ها، درمان‌های گیاهی و درمان‌های هومیوپاتی با پزشک خود صحبت کنید و آن‌ها را همراه بیاورید. معاینه فیزیکی نیز مهم است. این مراحل برای تعیین اقدامات تشخیصی مورد نیاز، برای یافتن علت(های) سرفه کمک می کند.

 

اقدامات تشخیصی ودرمان

روش های زیادی برای تشخیص علت سندرم سرفه مزمن استفاده می شود. تست آلرژی می‌تواند مشخص کند که آیا شما به هر یک از آلرژن‌های استنشاقی (مانند گرده‌های درخت، علف یا علف‌های هرز، کپک، حیوانات خانگی یا مایت های گرد و غبار) آلرژی دارید، زیرا رینیت آلرژیک و ترشح پشت حلق مرتبط با آن یکی از دلایل مهم سرفه مزمن است. تست های آلرژی باید توسط پزشک آلرژی انجام و تفسیر شوند. ممکن است مهم باشد که محرک های آلرژیک و محرکی را که می توان در خانه و محیط کار پیدا کرد، محدود کرد. ماسک‌ها می‌توانند از مجاری تنفسی در برابر مواد شیمیایی و محرک‌های خطرناک محافظت کنند.

 

بسیاری از بیماری های ریوی می توانند باعث سرفه مزمن شوند. آسم یک بیماری شایع است که می تواند با تنگی نفس، سرفه و/یا خس خس سینه تظاهر کند که توسط پزشک تشخیص داده می شود. آزمایش‌های ریه یا آزمایش‌های تنفسی می‌توانند به تشخیص علت سرفه کمک کنند. بررسی های رادیولوژی شامل سی تی اسکن از سینوس های شما و عکس برداری از قفسه سینه است. سایر آزمایش‌ها ممکن است شامل لارنگوسکوپی باشد، که روشی است که می‌تواند در مطب با استفاده از یک لوله یا «اسکوپ» برای بررسی داخل حفره‌های بینی و گلو انجام شود.

 

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) می تواند با سوزش سر دل یا علائم سوء هاضمه ظاهر شود و به عنوان "ریفلاکس" نیز شناخته می شود که می تواند علت سندرم سرفه مزمن باشد. مهم است که توجه داشته باشید که ممکن است حتی سوزش سر دل را احساس یا احساس نکنید و فقط سرفه داشته باشید. در حالی که روش‌های خاصی برای تشخیص GERD وجود دارد، اغلب فوق تخصص آلرژی وایمونولوژی بالینی ممکن است برای شما مدت معینی استفاده از داروی GERD را توصیه کند و ارزیابی کند که آیا علائم سرفه شما بهبود می‌یابد یا نه.

 

برخی از داروهای فشار خون بالا (فشار خون) مانند مهارکننده‌های ACE (به عنوان مثال، کاپتوپریل و لیزینوپریل) می‌توانند باعث سندرم سرفه مزمن شوند و پزشک فشار خون ممکن است داروهای فشار خون بالا را تغییر دهد تا ببیند آیا سرفه شما بهبود می‌یابد.

 

در نهایت، اگر اقدامات تشخیصی و درمان این شرایط رایج مفید نباشد، بسیاری از بیماران می‌توانند از درمان‌هایی برای کمک به کاهش حساسیت گلو، که به عنوان سندرم سرفه حساسیتی (مانند سرفه عادتی) شناخته می‌شود، بهره ببرند که می‌تواند به کاهش سرفه کمک کند. در این موارد، پزشک آلرژی شما ممکن است شما را به گفتار درمانی ارجاع دهد و/یا استفاده از درمان سرکوب کننده با داروهای خاص را پیشنهاد دهد که می تواند به کاهش حملات سرفه کمک کند.

 

بسته به علت(ها) یا علت(های مشکوک) گزینه های درمانی مختلفی برای سندرم سرفه مزمن وجود دارد. این داروها شامل داروهای خوراکی (مایع و قرص)، اسپری بینی و استنشاقی است. توجه داشته باشید، بسیاری از داروهای رایج بدون نسخه از این جهت محدود هستند که اغلب علت(های) دقیق سرفه را برطرف نمی کنند. داروهایی مانند کدئین برای درمان سرفه مزمن با توجه به نگرانی های اعتیاد توصیه نمی شود. در کودکان، کدئین به طور خاص برای سرفه حاد یا مزمن به دلیل نگرانی های ایمنی توصیه نمی شود.

 

برخی افراد از بیش از یک بیماری رنج می برند که ممکن است سبب سرفه های مداوم باشند. بنابراین، مدیریت این بیماران یک رویکرد چند رشته ای با کمک پزشکان آلرژی، ریه، گفتاردرمانی، گوش و حلق و بینی و گوارش است که برای رفع علائم شما همکاری می کنند.

 

 

دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی

 

منبع

تگ (ها): آسم ریفلاکس ریفلاکس معده به مری رینیت سرفه سرفه مزمن سندرم سرفه مزمن کلینیک آلرژی مجازی مشاوره آلرژی

آخرین مطالب