1 – تزریق آمپول آدرنالین (اپی نفرین) به یک سوم میانی قسمت بیرونی عضله ران خط اول درمان برای واکنش های آلرژیک شدید تهدید کننده زندگی (آنافیلاکسی) است. آدرنالین با کاهش تورم گلو، باز کردن راه های هوایی، حفظ عملکرد قلب و فشار خون به سرعت اثرات آنافیلاکسی را معکوس می کند. تزریقکنندههای خودکار آدرنالین برای استفاده در مواقع اضطراری توسط افراد غیرپزشک، از جمله خود بیماران (در صورتی که به اندازه کافی آموزش دیده باشند) طراحی شدهاند.
2 - اجتناب از آلرژن در درمان آلرژی شدید به غذاها، حشرات و داروها ضروری است. دانستن راهکارهای لازم برای به حداقل رساندن خطر قرار گرفتن در معرض آلرژن ها که می تواند منجر به آنافیلاکسی شود، مهم است.
3 - به حداقل رساندن آلرژن می تواند در درمان رینیت آلرژیک (تب یونجه) مفید باشد. اگر امکان شناسایی آلرژن یا آلرژن های ایجاد کننده وجود داشته باشد، به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض آلرژن های تایید شده ممکن است علائم را کاهش دهد.
4 - داروهای رینیت آلرژیک شامل آنتی هیستامین های غیر آرام بخش (قرص ها، شربت ها، اسپری های بینی، قطره های چشمی)، اسپری های کورتیکواستروئید داخل بینی (INCS)، اسپری های ترکیبی حاوی INCS و آنتی هیستامین، و شستشو با آب نمک می باشد.
5 - ایمونوتراپی آلرژن (همچنین به عنوان حساسیت زدایی شناخته می شود) شدت علائم آلرژی و نیاز به دارو را کاهش می دهد. این شامل تجویز منظم دوزهای افزایش یافته تدریجی عصاره های آلرژن در یک دوره 3 تا 5 ساله است. می توان آن را به صورت تزریقی یا به صورت قرص، اسپری یا قطره زیر زبانی تجویز کرد. این روش معمولاً برای آلرژی های شدید به حشرات گزنده و رینیت آلرژیک در صورت شدید بودن علائم توصیه می شود.
6 - ایمونوتراپی خوراکی برای آلرژی غذایی در حال حاضر موضوع تحقیق است و هنوز وارد طبابت رایج بالینی نشده است. افرادی که آلرژی غذایی تشخیص داده شده دارند باید از غذای محرک اجتناب کنند مگر اینکه در یک مطالعه تحقیقاتی که توسط فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی انجام می شود شرکت کنند.
7 - روش های ایمونوتراپی جدید برای آلرژی های غذایی در حال توسعه است و انتظار میرود این روشها در آینده نزدیک برای استفاده معمول در دسترس باشند.
8 - درمان جدید ایمونولوژیک برای درماتیت آتوپیک شدید (اگزما) نیز در حال توسعه است و انتظار میرود که در آینده نزدیک برای استفاده معمول در دسترس باشد.
دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی