بررسی اجمالی
بیماری ریفلاکس معده (GERD) یک اختلال گوارشی است که زمانی رخ می دهد که محتویات اسیدی معده، یا غذا و مایعات از معده به مری برگردد. افراد در تمام سنین را تحت تاثیر قرار می دهد - از نوزادان تا بزرگسالان مسن تر.
افراد مبتلا به آسم بیشتر در معرض خطر ابتلا به GERD هستند. شعله ور شدن آسم می تواند باعث شل شدن اسفنکتر تحتانی مری شود و به محتویات معده اجازه می دهد تا به مری برگردد یا رفلاکس کند. برخی از داروهای آسم (به ویژه تئوفیلین) ممکن است علائم ریفلاکس را بدتر کنند.
از سوی دیگر، ریفلاکس اسید می تواند علائم آسم را با تحریک راه های هوایی و ریه ها بدتر کند. این به نوبه خود می تواند منجر به آسم به تدریج جدی تر شود. همچنین، این تحریک می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند و راه های هوایی را نسبت به شرایط محیطی مانند دود یا هوای سرد حساس تر کند.
علائم و تشخیص
علائم
همه افراد رفلاکس معده به مری را تجربه کرده اند. زمانی اتفاق می افتد که آروغ می زنید، طعم اسید در دهان دارید یا سوزش سر دل دارید. با این حال، اگر این علائم با زندگی روزمره شما تداخل داشته باشد، وقت آن است که به پزشک خود مراجعه کنید.
علائم دیگری که کمتر اتفاق میافتند، اما میتوانند نشان دهنده ابتلا به GERD باشند عبارتند از:
تشخیص
چندین آزمایش ممکن است برای تشخیص GERD استفاده شود از جمله:
درمان
اگر هم مبتلا به GERD و هم آسم هستید، درمان GERD به کنترل علائم آسم شما کمک می کند.
مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به آسم و GERD پس از درمان بیماری ریفلاکس، علائم آسم (و مصرف داروهای آسم) را کاهش دادند.
تغییرات سبک زندگی برای درمان GERD عبارتند از:
پزشک شما همچنین ممکن است داروهایی را برای درمان رفلاکس یا تسکین علائم توصیه کند. آنتی اسیدهای بدون نسخه و مسدود کننده های H2 ممکن است به کاهش اثرات اسید معده کمک کنند. مهارکننده های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود می کنند و ممکن است موثر باشند.
در موارد شدید و عدم تحمل دارو، ممکن است جراحی توصیه شود.
دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی