اگزما و آلرژی غذایی

اگزما و آلرژی غذایی

اگزما که به عنوان درماتیت آتوپیک نیز شناخته می شود، یک اختلال سیستم ایمنی است که در اثر یک سد پوستی غیر طبیعی، خشکی پوست و التهاب ایجاد می شود. افراد مبتلا به اگزما اغلب شرایط آلرژیک دیگری از جمله آلرژی غذایی دارند، اما آلرژی غذایی باعث اگزما نمی شود.

اگزما روی پوست تاثیر می گذارد و باعث قرمزی، خارش و گاهی اوقات عفونت می شود. هنگامی که اگزما بدتر می شود به آن شعله ور شدن اگزما می گویند. محرک های رایج عود اگزما شامل آب و هوای خشک، گرمای بیش از حد، قرار گرفتن در معرض محرک ها (مانند شن یا خاک)، خاراندن، آلرژن ها (مانند مایت گرد و غبار) و عفونت های باکتریایی پوست است.

اگزما را می توان با حفظ، محافظت و درمان پوست به خوبی مدیریت کرد:

  • استفاده از مرطوب کننده حداقل دو بار در روز (اجتناب از موادی که حاوی محصولات غذایی هستند).
  • استفاده از شوینده های بدون صابون یا حاوی روغن در حمام.
  • از صابون و مواد شوینده‌ای که حباب یا کف تولید می‌کنند که به پوست آسیب می‌رساند و آن را خشک می‌کند خودداری کنید.
  • اجتناب از محرک های شناخته شده (از جمله غذاها در صورت تایید) و محرک های تماسی
  • استفاده از کرم ها و پمادهای ضد التهاب مانند استروئیدهای موضعی.
  • درمان عفونت های باکتریایی پوست با آنتی بیوتیک ها یا استفاده از حمام با سفید کننده ها در صورت بروز عفونت.
  • استفاده از درمان های تعدیل کننده سیستم ایمنی، در صورت تجویز برای اگزمای شدید.

آلرژی غذایی در نوزادان مبتلا به اگزما و سابقه خانوادگی آلرژی بیشتر است. حدود 30 درصد از نوزادان در این گروه ها به آلرژی غذایی مبتلا می شوند در حالی که تنها 10 درصد در جمعیت عمومی آلرژی غذایی دارند. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مدیریت خوب اگزما در دوران شیرخوارگی ممکن است احتمال ابتلای نوزاد به آلرژی غذایی را کاهش دهد.

هنگامی که کودکی مبتلا به اگزما و آلرژی غذایی است، آلرژی غذایی ممکن است باعث اگزما شود، اما علت اگزمای او نیست. اکثر آلرژی های غذایی باعث کهیر، استفراغ و تحریک پذیری در عرض 30 دقیقه پس از صرف غذا می شود. آلرژی غذایی فقط گاهی و به ندرت می تواند منجر به تشدید تاخیری اگزما می شود.

نتایج آزمایش‌های پوستی یا آزمایش خون برای آلرژی غذایی، غذاهایی را که باعث بدتر شدن اگزما می‌شوند، پیش‌بینی نمی‌کنند. تست آلرژی تنها در صورتی باید انجام شود که توسط غوف تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی توصیه و تفسیر شود.

رژیم های غذایی حذف غذا را فقط باید در کودکان مبتلا به اگزما امتحان کرد که با درمان های ذکر شده در بالا بهبود نمی یابند. تأیید اینکه آلرژی غذایی باعث اگزمای تاخیری می شود فقط مستلزم حذف کوتاه مدت مواد غذایی است. رژیم غذایی حذف غذا باید همیشه توسط فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی نظارت شود. اگر متخصص ادامه پرهیز طولانی مدت غذا را توصیه کند، کودکان باید به یک متخصص تغذیه کودکان با دانش تخصصی در مورد آلرژی های غذایی نیز مراجعه کنند.

حذف غذاها از رژیم غذایی کودک بدون استفاده از جایگزین های مناسب می تواند باعث سوء تغذیه و رشد ضعیف شود. اگر کودکی به طور منظم غذایی را بدون علائم آلرژی می خورد، حذف آن غذا از رژیم غذایی او می تواند منجر به ایجاد حساسیت جدید به آن غذا شود.

 

دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی

 

منبع

تگ (ها): آلرژی غذایی آلرژی غذایی و اگزما اگزما اگزما و آلرژی غذایی تست آلرژی تشخیص آلرژی درمان آلرژی کلینیک آلرژی کلینیک آلرژی مجازی متخصص آلرژی مشاوره آلرژی

آخرین مطالب