آلرژی های محیطی چیست؟

آلرژی های محیطی چیست؟

آلرژی های محیطی در مقابل سایر آلرژی ها

 

آلرژی های محیطی یک پاسخ ایمنی به چیزی در اطراف شما است که معمولاً بی ضرر است. علائم آلرژی محیطی از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما می تواند شامل عطسه، سرفه و خستگی باشد.

 

آلرژی های محیطی تا حدودی با آلرژی های غذایی متفاوت است زیرا واکنشی به چیزی نیست که شما برای تغذیه مصرف کرده اید. در عوض، آلرژی های محیطی پاسخی به محرک هایی است که در محیط اطراف خود با آنها تماس پیدا می کنید یا در طول فعالیت های روزانه خود استنشاق می کنید.

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد شناسایی، درمان و پیشگیری از آلرژی های محیطی، ادامه مطلب را بخوانید.

 

علائم

علائم آلرژی های محیطی می تواند شبیه سرماخوردگی باشد، اما علت آن چیز دیگری است. یک ویروس باعث سرماخوردگی می شود در حالی که آلرژی واکنشی است که در اثر پاسخ سیستم ایمنی بدن به مواد خاصی در محیط اطراف شما ایجاد می شود.

 

برخی از علائم آلرژی محیطی عبارتند از:

  • عطسه کردن
  • آبریزش بینی
  • تنگی نفس
  • خارش
  • سردرد
  • خس خس سینه
  • خستگی

اگر آسم دارید، علائم شما ممکن است شدید و حتی تهدید کننده زندگی باشد.

 

اگر آلرژی فصلی دارید، علائم شما ممکن است در زمان های خاصی از سال بدتر شود.

 

آلرژن های رایج محیطی

آلرژن هر چیزی است که باعث شود سیستم ایمنی بدن شما واکنش آلرژیک ایجاد کند. شناسایی آلرژن های شما اولین قدم مهم در ایجاد یک برنامه درمانی است. این پنج آلرژن محیطی رایج ترین موارد هستند.

 

گرد و غبار

مایت های گرد و غبار یکی از شایع ترین آلرژن های داخل منزل هستند. آنها حشرات میکروسکوپی هستند که معمولاً در مبلمان و تشک های خانه شما زندگی می کنند. اگر آلرژی به مایت گرد و غبار دارید، علائم شما ممکن است در ماه های بهار و تابستان بدتر شود. به این دلیل که مایت های گرد و غبار محیط های گرم و مرطوب را ترجیح می دهند.

 

گرده

گرده گل یکی دیگر از آلرژن های رایج است. اگر به گرده گل آلرژی دارید، علائم عطسه، آبریزش چشم یا خارش گلو ممکن است با افزایش گرده در بهار و پاییز بدتر شود.

 

شوره حیوانات خانگی

شوره حیوانات خانگی و بزاق حیوانات خانگی آلرژن های رایج هستند. علائم آلرژی به حیوانات خانگی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عطسه کردن
  • خارش
  • سرفه کردن
  • کهیر

اگر در اطراف یک حیوان هستید، یا اگر در خانه یا ماشینی هستید که حیوانی در آن بوده است، ممکن است این علائم را تجربه کنید. حتی اگر لباس شخصی در نزدیکی شما شوره داشته باشد، ممکن است علامت دار شوید.

 

کپک

در صورت داشتن آلرژی به کپک، هاگ های کپک می توانند باعث واکنش های آلرژیک خفیف تا شدید شوند. علائم آلرژی به کپک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سرفه کردن
  • مشکل در تنفس
  • عطسه کردن
  • خارش پوست

کپک در محیط‌های مرطوب رشد می‌کند، بنابراین علائم شما ممکن است در ماه‌های با هوای مرطوب بدتر شود. کپک معمولاً در زیرزمین ها و حمام ها نیز یافت می شود.

 

دود سیگار

دود سیگار در بسیاری از افراد باعث تحریک و تشدید علائم آلرژی می شود. از استعمال دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید، به خصوص اگر آلرژی دارید.

 

آلرژی های محیطی چگونه تشخیص داده می شوند؟

اگر فکر می کنید آلرژی محیطی دارید، به فوق تخصص آلرژی مراجعه کنید. آنها از شما سوالاتی در مورد علائم و سابقه پزشکی و خانوادگی شما خواهند پرسید. با استفاده از این اطلاعات همراه با نتایج آزمایش آلرژی، آنها می توانند آلرژن های خاصی را که ممکن است باعث علائم شما شوند شناسایی کنند.

 

تست های آلرژی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تست خراش پوستی
  • آزمایش خون
  • رژیم غذایی حذف (اگر پزشک شما مشکوک به آلرژن غذایی باشد)

انواع تست های آلرژی، آلرژن های خاصی را که باعث علائم شما می شوند را مشخص می کنند. هنگامی که پزشک آلرژن های شما را شناسایی کرد، می تواند داروها و گزینه های درمانی را پیشنهاد کند.

 

درمان

پس از تشخیص، پزشک ممکن است داروهایی را برای درمان آلرژی شما توصیه کند. ممکن است با استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC) مانند یک آنتی هیستامین تسکین پیدا کنید.

برخی از این داروها می توانند باعث خواب آلودگی شوند. حتما برچسب های هشدار را بخوانید و با پزشک خود در مورد اینکه کدام داروی OTC ممکن است برای شما مناسب باشد صحبت کنید. ستیریزین و لوراتادین دو آنتی هیستامین معمولی OTC هستند که کمتر باعث خواب آلودگی می شوند.

آنتی هیستامین های OTC ممکن است برای آلرژی های محیطی فصلی مناسب تر باشند زیرا نیازی به مصرف طولانی مدت آنها نخواهید داشت.

 

اگر آلرژی شما شدید باشد، پزشک ممکن است داروهای دیگری را تجویز کند.

 

شما ممکن است کاندیدای ایمونوتراپی آلرژن باشید که به آن واکسن های آلرژی نیز گفته می شود. ایمونوتراپی آلرژن شامل چندین واکسن در طی چند سال است. واکسن های آلرژی می توانند علائم را برای مدت طولانی بهبود بخشیده و کاهش دهند.

 

درمان های خانگی و نکات پیشگیری

جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آلرژن ها می تواند یکی از موثرترین راه ها برای مدیریت علائم شما و ایجاد خانه ای بدون آلرژی باشد. همچنین ممکن است بتوانید علائم خود را با داروهای خانگی مدیریت کرده و کاهش دهید.

 

  1. از فیلتر هوا استفاده کنید

فیلترهای هوای داخل منزل می توانند با به دام انداختن آلرژن ها و آلاینده ها قبل از ورود به خانه، کیفیت هوای داخل خانه را بهبود بخشند.

افراد مبتلا به آلرژی به مایت گرد و غبار نیز علایمشان بهبود می یابد.

به دنبال یک تصفیه کننده هوا باشید که دارای فیلتر HEPA باشد یا سیستم تهویه خانه خود را به آن مجهز کنید. در صورت استفاده صحیح، فیلترهای HEPA نسبت به سایر فیلترهای هوا، آلرژن های بیشتری را جذب می کنند. همچنین می توانید یک جاروبرقی با فیلتر HEPA خریداری کنید تا به کاهش بیشتر آلرژن ها در خانه کمک کند.

 

  1. رختخواب ضد آلرژی

از روبالشی ها و روکش های تشک ضد حساسیت نیز می توان برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض گرد و غبار استفاده کرد. یک روال تمیز کردن منظم شامل شستن هفتگی ملحفه ها و جاروبرقی می تواند قرار گرفتن در معرض آلرژن ها را نیز کاهش دهد.

حتما ملافه های خود را در آب داغ بشویید تا همه آلرژن ها از بین بروند. جارو کشیدن تشک علاوه بر شستشو می تواند به کاهش مایت های گرد و غبار و شوره حیوانات خانگی بیانجامد.

 

  1. پنجره ها را ببندید

بسته نگه داشتن پنجره ها می تواند به کاهش تعداد آلرژن های محیطی در خانه شما کمک کند، به خصوص در روزهایی که گرده گل ها زیاد است.

قسمتی از خانه که در صورت داشتن پنجره باید مرتباً آن را باز کنید، حمام است. بعد از دوش گرفتن، پنجره ها را باز کنید یا هواکش حمام را روشن کنید تا رطوبت را از بین ببرید و از رشد کپک جلوگیری کنید.

 

  1. حیوانات خانگی را از اتاق خواب دور نگه دارید

اگر حیوانات خانگی دارید، آنها را از اتاق خواب خود دور نگه دارید. از آنجایی که شما مدت زمان طولانی را در اتاق خواب خود می گذرانید، آلرژن کمتر در آنجا می تواند علائم را کاهش دهد. همچنین ممکن است خواب شما را بهبود بخشد.

همچنین، حیوانات خانگی خود را به طور منظم حمام کنید تا میزان شوره آن کاهش یابد. اگر حیوان خانگی شما بیرون رفت، حمام کردن منظم می تواند خطر دیگر مواد آلرژی زا مانند گرده را کاهش دهد.

 

  1. یک پروبیوتیک مصرف کنید

محققان معتقدند ممکن است بین باکتری های روده و آلرژی ها، از جمله آلرژی های فصلی، ارتباط وجود داشته باشد. در یک مطالعه، شرکت کنندگانی که پروبیوتیک مصرف کردند، بهبود علائم آلرژی فصلی را در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کردند، گزارش کردند. با این حال، بهبودهای مشاهده شده ممکن است مختص یک مجموعه از پروبیوتیک ها به جای همه پروبیوتیک ها بوده باشد.

 

  1. از شستشوی محلول نمکی استفاده کنید

اخیراً مشخص شده است که شستشوی بینی با سالین راهی موثر برای مدیریت علائم آلرژی به مایت گرد و غبار است. یک مطالعه در سال 2016 به بهبود قابل توجه سرفه ناشی از آلرژی در شرکت کنندگانی که به مدت 30 روز از شستشوی بینی محلول نمکی استفاده کردند، اشاره کرد.

 

  1. از روغن های گیاهی استفاده کنید

استفاده از روغن های گیاهی می تواند کمکی برای درمان های رایج باشد. روغن های اسطوخودوس، درخت چای و اکالیپتوس ضد التهاب هستند و ممکن است احتقان و خارش یا تورم چشم را تسکین دهند.

روغن های گیاهی خالص می توانند باعث تحریک یا واکنش های نامطلوب شوند، بنابراین حتما آنها را به شکل رقیق شده استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که سازمان غذا و دارو خلوص، کیفیت یا بسته بندی روغن های گیاهی را تنظیم نمی کند. حتماً از روغن‌های ضروری طبق دستور استفاده کنید و روغن‌ها را فقط از منابع معتبر خریداری کنید.

 

  1. بهداشت را به خوبی رعایت کنید

دوش گرفتن بعد از بیرون از منزل می تواند به حذف آلرژن ها از بدن شما کمک کند. همچنین اگر کارهای ساختمانی یا کشاورزی و باغبانی می‌کنید باید لباس‌های خود را بشویید. این می تواند به جلوگیری از انتشار هاگ های کپک و گرده در خانه شما کمک کند.

 

نتیجه گیری

آلرژی های محیطی می توانند علائم خفیف تا شدید از جمله عطسه، سردرد، خستگی و سرفه ایجاد کنند. جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آلرژن های محیطی بهترین راه برای درمان آنها است.

ممکن است نتوانید از آلرژن هایی که علائم شما را تحریک می کنند اجتناب کنید.در این صورت پزشکان و پیراپزشکان  به شما کمک می کنند تا از طریق درمان‌های خانگی و داروها، مناسب ترین برنامه‌ درمانی را برای درمان آلرژی خود داشته باشید.

 

دکتر بابک قلعه باغی
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی

 

منبع

تگ (ها): آلرژی به حیوانات خانگی آلرژی به گیاهان آلرژی به مایت آلرژی های محیطی فوق تخصص آلرژی کلینیک آلرژی مجازی مشاوره آلرژی

آخرین مطالب